29 juni 20 uur IDeeCafé: Film over Bodemboeren

5boeren

Vijf eigenwijze Nederlandse boeren vertellen waarom en hoe zij observeren en experimenteren om de bodem duurzamer te beheren. Samen bouwen zij een grondig ‘nieuw bodemverhaal’, waarin duurzame voedselproductie meer is dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij voortdurend en actief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen.

Ook in de Leidse regio zijn inspirerende voorbeelden van boeren, die extra werk maken van het beheer van hun bodem: de basis voor het productievermogen van hun bedrijf. Hun verhalen zijn van grote waarde voor de hele agrarische sector. Stichting IDeeWinkel organiseert in Jaar van de Bodem met Agrarische Natuurvereniging VANAde, IVN regio Leiden en de Leidse Bond van Amateurtuinders een vertoning in het Groene IDeeCafé. ‘Leidse Bodemboer’ Corneel van Rijn (www.boerderijbuitenverwachting.nl) en filmmakers Joris van den Kamp en Frans Jan de Waard vertellen over de inspiratie en samenwerking in het initiatief (www.bodemboeren.nl, www.facebook.com/bodemboeren). Daarna vertelt Anne Marie van Dam (www.bodemdienstvandam.nl) over Goed bodembeheer: tips om goed naar de bodem te kijken, en er goed voor te zorgen.

Programma maandagavond 29 juni 2015:
20.00 Zaal open
20.15 Welkom en introductie door de filmmakers
20.30 Start film
21.15 Corneel van Rijn over Boerderij Buitenverwachting
21.30 Annemarie van dam over Goed bodembeheer:
Doe-het-zelf! Tips, bodem bekijken voelen
22.00 Einde programma

Toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt, dus reserveren is wenselijk; vol=vol! Plaatsen zijn tot 25 juni te reserveren. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@ideewinkel.nl. Je kunt ook via facebook reserveren: Je gaat dan naar het evenement https://www.facebook.com/events/673139196163496/ . Daarna klik je bovenaan op “gaat”.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.