Happy Planet Platform & de Nieuwe Economie

Het Groene IDeeCafe, 3-11-2014

Het Happy Planet Platform (HPP) is een initiatief van jonge academici dat zich aansluit bij de internationale Beyond GDP-beweging. Wij denken mee over een nieuwe economie waarbij vooruitgang niet slechts wordt beschouwd in termen van economische groei. We beogen een economie waarbij meer aandacht wordt geschonken aan ecologische en welzijnsfactoren. Daarom promoot HPP de Happy Planet Index (HPI) als aanvullende indicator voor vooruitgang: deze index meet wat werkelijk belangrijk is.

De organisatie heeft internationale contacten met Happy City Bristol, de New Economics Foundation en Nic Marks (Happiness Works), grondlegger van de HPI. HPP ontplooit activiteiten op het gebied van onderzoek, projecten, events en trainingen. Bij de activiteiten staat het verbinden van geluk, wetenschap en mensen centraal. Zo hebben ze een schoolproject aan het Leonardo Da Vinci georganiseerd, hebben ze de Happy Planet Index
geïntroduceerd bij de Stadszomernachtdroom van Stadslab en zijn er concrete plannen voor het meten van de Happy Planet Index in Leiden en Amsterdam (i.s.m. One World).

Op zaterdag 15 november a.s. organiseren zij ook Happiness Cinema in Trianon: ze vertonen de documentaire Happy en verzorgen een randprogramma over geluk en wetenschap.

Voor algemene informatie over HPP:
www.happyplanetplatform.nl of contact@happyplanetplatform.nl