Inspiratiebijeenkomst Leiden groener en duurzamer

Verslag van het Groene IDeeCafé van 2 februari 2015

Inspiratieavond – Leiden groener en Duurzamer

Maandagavond 19 januari hebben bijna 100 Leidenaren met elkaar plannen en initiatieven uitgewisseld over de realisatie van een duurzaam en groen Leiden. De bijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Leiden (Duurzaam Leiden), het Groene IdeeCafé, Singelpark en Stadslab, was het startschot om komend jaar zoveel mogelijk duurzame projecten te realiseren. Bij het Fonds Lokale Initiatieven kan 50 % cofinanciering aangevraagd worden.

Door het planten van meer bomen en struiken, het aanleggen van groene daken, stadslandbouw en veel meer geveltuinen wordt de stad niet alleen aantrekkelijker, dit alles leidt ook tot energiebesparing, vermindering van fijnstof en CO2 , besparingen van waterafvoer en -zuivering en een veiligere en gezondere leefomgeving. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan.

Op deze avond presenteerden verschillende groene initiatieven zichzelf, zoals Conny Broeijer van het Singelpark, Ckees van Oijen van de Ideewinkel en GroenIDeeeCafe, Marijtje Mulder van Het Zoete Land, waar midden in de stad pompoenen en andere groente worden verbouwd en vele anderen.

Heeft u de avond gemist en wilt u meedoen aan het vervolg, meldt u dan aan bij Duurzaam Leiden, Marian Kathmann. m.kathmann@leiden.nl. 071-5167711. Een speciale avond over de aanleg van Groene daken is op woensdag 11 feb in Weidezicht 20.00u.

De Vrienden van het Singelpark hebben in 2015 een druk programma. Voor veel onderdelen van het park worden meedenkers en doeners gevraagd. www.singelpark.nl

Meer informatie over het Lokale Initiatieven Fonds

Videoverslag van de inspiratieavond, gemaakt door Ben van Leeuwen