Bessie Schadee is Groene Geus

Als er echt één Groene Geus is, dan is dat wel Bessie,” zei Wim van Rijn van boerderij ’t Geertje in Voorschoten en de laatst benoemde Groene Geus. “Een Groene Geus is iemand die nooit opgeeft.” Maandag 30 juni werd tijdens het Groene IDeeCafe in Scheltema de onderscheiding in de Orde van de Groene Geuzen uitgereikt aan Bessie Schadee.
Deze onderscheiding van de Stichting IDeeWinkel (Kenniscentrum voor Duurzame Burgerinitiatieven) is voor een persoon die zich onvermoeibaar en met hart en ziel inzet voor duurzame ontwikkelingen in onze regio. Bessie Schadee strijdt vooral voor het gezond maken en houden van onze grond. “Een gezonde bodem is van levensbelang voor gezond voedsel en gezonde mensen,” aldus Schadee. Zij  richtte in 2009 in Den Haag de Stichting Gezonde Gronden op. (http://www.gezondegronden.nl ) Zij zette onder andere een praktijkleergang op voor boeren in de regio, die in deze leergang leren hoe zij duurzamer kunnen boeren. In 2011 werd het eerste Eetbare Schoolplein geopend, ook een project dat Bessie Schadee van de grond af heeft opgebouwd. Dat was het schoolplein van de basisschool De Schakel in Leiden. Schadee was ook de eerste voorzitter van de Stichting IDeeWinkel. Zij bedankte tevens Margje Vlasveld, oprichter van de IDeeWinkel, die deze avond afscheid nam, voor haar inzet en steun de afgelopen jaren.
groenegeus2014_2

 

 

 

vlnr: Gerrit Jan de Bruyn (Groene Geus), Margje Vlasveld, Bessie Schadee (nieuwe Groene Geus), Wim van Rijn (Groene Geus)

Voeg toe aan je favorieten: permalink.