Persbericht: het Groene IDeeCafé 14 september 2015.

Beste redactie,
Graag uw aandacht voor onderstaand persbericht van het Groene IDeeCafé voor de bijeenkomst op 14 september 2015.

Deze avond kunnen betrokken Leidenaren meedenken over recreatieve routes naar de Leidse Ommelanden! Met: een presentatie over nieuw fietsknooppuntennetwerk.

Wij hopen dat u dit evenement op wil nemen in uw agenda en er een artikel aan zal wijden.
Met vriendelijke groet,
Ben van Leeuwen
0611266169

PERSBERICHT

IDeeCafé: Recreatieve routes naar de Leidse Ommelanden met nieuw fietsknooppuntennetwerk 
Maandagavond 14 september, Vrijplaats, Middelstegracht 36, Leiden.

Meedenken over de recreatieve routes naar de Leidse Ommelanden!
Met: presentatie over het nieuwe fietsknooppuntennetwerk

Op maandagavond 14 september kunnen betrokken burgers uit Leiden en omstreken in Vrijplaats Middelstegracht 36, Leiden meedenken over mogelijke verbeteringen in de recreatieve routes van Leiden naar het groene buitengebied.

De gemeente Leiden start dit najaar met het verfraaien en bewegwijzeren van 7 nieuwe groene fiets- en wandelroutes. Op 14 september bespreken we met elkaar of we nog verbeteringen zien.

De avond duurt van 20.15 uur tot 22.00 uur (zaal open 20.00 uur). De toegang is gratis.

EINDE PERSBERICHT

Info voor de redactie
De avond wordt ingeleid door Vincent Dobbe en Martijn de Niet. Vincent Dobbe is programmamanager Leidse Ommelanden bij de Gemeente Leiden. Martijn de Niet is zo’n 20 jaar actief in de regio als fietser, kanoër en wandelaar. Vanuit zijn liefde voor kaarten en het maken van mooie routes is hij naast zijn normale werkzaamheden ook actief als cartografisch redacteur, vooral voor fietspaden en gps-routes.

Toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt, dus aanmelden is wenselijk; vol=vol! Dit kan via de facebook evenementen pagina: https://www.facebook.com/events/124103587937702/ of een mail (met naam en telnr.) te sturen naar info@ideewinkel.nl.

Programma maandagavond 14 september 2015:
20.00 Zaal open, inloop, Spreekkwartier bestuur IDeeWinkel, Marijke Deurloo
20.15 Presentatie “Recreatieve netwerken op de kaart” en “Nieuwe fietsknooppuntennetwerk”. We tonen de recreatieve routes op de kaart en brainstormen over knelpunten en mogelijke verbeteringen in de recreatieve routes in Leiden en Ommelanden
21.45 Afronding met de zaal (v.a. 22.00 u Napraten/borrelen)

Voor meer informatie over dit Groene IDeeCafé kunt u contact opnemen met Vincent Dobbe (06-81499171; v.dobbe@leiden.nl ) en Martijn de Niet (martijn@deniet.net).

Programmering van het Groene IDeeCafé
Het Groene IDeeCafé vindt vanaf het najaar 2015 1-2 keer per maand plaats in de Vrijplaats. De Groene IDeeCafé programmering van het najaar willen we graag snel vastleggen en bekend maken. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: Bodemkwaliteit in de stad, Duurzame stedelijke ontwikkeling, Groen Dichterbij, de Leidse Duurzaamheidsagenda, Verpakkingsvrije winkels, Biodiversiteit in Leidse Ommelanden en de Mondiale Voetafdruk.

Voor meer informatie: Ckees van Oijen (ckees.van.oijen@planet.nl; 06-27263520). Oudere nieuwsbrieven en verslagen vindt u hier.

Het Groene IDeeCafé is een project van de Stichting IDeeWinkel. De stichting stimuleert groene burgerinitiatieven die betrekking hebben op milieu, biodiversiteit, voeding en gezondheid.
Sinds 2009 is dit café dé ontmoetingsplek voor mensen met vragen, groene, duurzame ideeën en initiatieven in Leiden en de regio. Behalve een ontmoetingsplek is het een inspirerend platform.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.