Persbericht: Filosofie van de duurzaamheid.

Beste redactie,
Graag uw aandacht voor onderstaand persbericht van de Stichting IDeeWinkel.
Binnenkort start er een nieuw project van de IDeeWinkel: Filosofie van de duurzaamheid. Wij hopen dat u dit evenement op wil nemen in uw agenda en er een artikel aan zal wijden.
Met vriendelijke groet,
Ben van Leeuwen
0611266169Persbericht

Nieuw!!  Op donderdagavond 22 oktober 2015 start de IDeeWinkel met “Filosofie van de duurzaamheid”, de leeskring in Leiden voor ieder die mens en natuur doordenkt. Aanmelden kan tot 11 oktober 2015 bij ideewinkel@gmail.com o.v.v. Filosofie van de duurzaamheid. Wees er snel bij, de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Wat betekent de natuur voor ons als mens? De deelnemers praten hierover zes avonden samen met gespreksleider en filosoof David Renes, aan de hand van de essaybundel “Wijsgeer in het wild”. De schrijver van de bundel is Johan van den Gronden, filosoof en directeur van het Wereldnatuurfonds.
Deelnemers betalen éénmalig vijftien euro. Leden van LETS Leiden betalen éénmalig 15 sleutels.

lees meer op www.ideewinkel.nl

Einde Persbericht

Info voor de redactie:
Titel:
Filosofie van de duurzaamheid – Leeskring voor ieder die mens en natuur doordenkt
Inhoud: Een nieuw initiatief van de Stichting Ideewinkel (Stichting voor duurzame initiatieven) is voor de verandering een project te starten waarbij niet de handen uit de mouwen hoeven worden gestoken als activiteit, maar het hoofd aan bod komt door stil te staan bij het begrip duurzaamheid in plaats van het als bekend te veronderstellen. Daarom starten wij met een filosofische leeskring over duurzaamheid en zullen trachten door (filosofische) boeken te lezen de samenhang tussen mens, natuur en milieu te beschouwen.

Onder de noemer “Filosofie van de duurzaamheid” start op donderdagavond 22 oktober 2015 de eerste pilot.

We gaan in deze pilot onze blik richten op de vraag wat de natuur voor ons als mens betekent aan de hand van de essaybundel “Wijsgeer in het wild” geschreven door Johan van den Gronden (directeur Wereldnatuurfonds). Johan van den Gronden voert kunst, religie, taalkunde, geologie, landschap en nog vele markeerpunten op om de morele dimensie van de natuur c.q. duurzaamheid tot spreken te laten komen. Het gezamenlijk lezen van het boek zal ons helpen stil te staan bij het geven van betekenis aan de natuur en inspireren tot debat.

Wie zijn we: David Renes studeerde filosofie en archeologie aan de universiteit Leiden. Voor filosofie studeerde hij af op het onderwerp “De oorsprong van het symbolisch taalvermogen”. David is secretaris van de IDeeWinkel en gespreksleider van Filosofie van de duurzaamheid.
Marijke Deurloo is bestuurslid van de Ideewinkel en heeft ervaring met literaire leesclubjes en een filosofiekring. Ze verdiept zich vanuit haar rol als integriteitscoördinator in ethische vraagstukken. Marijke is initiator van Filosofie van de duurzaamheid.

Contact:
Marijke Deurloo 06 2804 4549, marijke.deurloo@gmail.com

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.